Ημερίδα βιολογικής καλλιέργειας αρωματικών-φαρμακευτικών φυτών του ΚΠΕ Θέρμου.

Ημερίδα βιολογικής καλλιέργειας αρωματικών-φαρμακευτικών φυτών του ΚΠΕ Θέρμου.

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα του ΚΠΕ Θέρμου με τίτλο: ‘Βιολογική καλλιέργεια αρωματικών-φαρμακευτικών φυτών και έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας μέσω προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης’.

 

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Iουνίου του 2016 σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Θέρμου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Θέρμου. Απευθυνόταν στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής που σκοπεύουν να ασχοληθούν με την βιολογική καλλιέργεια αρωματικών-φαρμακευτικών φυτών.

aromatika-fita

 

Βασικός στόχος μας ήταν η απόκτηση γνώσεων και ανταλλαγή απόψεων των συμμετεχόντων για σημαντικά ζητήματα που αφορούν το χώρο της συγκεκριμένης καλλιέργειας και η ενημέρωσή τους για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα που ισχύουν.

Την ημερίδα παρακολούθησαν συνολικά πάνω από 150 συμμετέχοντες από όλες τις περιοχές του νομού Αιτωλοακαρνανίας και από όμορους νομούς (Ευρυτανίας). Ιδιαίτερα αισθητή και ενθαρρυντική ήταν η παρουσία νέων ανθρώπων.

Η Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Θέρμου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει ιδιαίτερα όλους όσους συνέβαλλαν στην επιτυχή ολοκλήρωση της ημερίδας όπως: τον Δήμο Θέρμου, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τους εισηγητές και τους συμμετέχοντες. Επίσης δεσμευόμαστε για τη συνέχιση παρόμοιων δράσεων συνεργασίας με τις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς στα πλαίσια της αειφορικής ανάπτυξης του τόπου μας.