ΠΟΛΥΗΜΕΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΑ ΠΟΛΥΗΜΕΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ Κ.Π.Ε ΘΕΡΜΟΥ.

• Σκοπός της επίσκεψης στο ΚΠΕ είναι η προκαταρκτική εξάσκηση των εκπαιδευτικών και των μαθητών, μέσω βιωματικών εργαστηρίων, στην εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφορία.

• Τα πολυήμερα προγράμματα του ΚΠΕ υλοποιούνται στo Θέρμο. Ο αριθμός των μαθητών σε κάθε πρόγραμμα είναι μέχρι 30, με 3 επιμορφούμενους εκπαιδευτικούς. Η υπέρβαση του παραπάνω ορίου είναι αδύνατη, σε ότι αφορά τον αριθμό των μαθητών, διότι δημιουργεί προβλήματα στην υλοποίηση του προγράμματος. Για τον λόγο αυτό σε όποιες αιτήσεις σχολείων ζητείται αριθμός μεγαλύτερος από 30 ο αριθμός αυτός έχει διορθωθεί.

• Οι επιμορφούμενοι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές θα διαμένουν στον ξενώνα που έχει παραχωρηθεί στο ΚΠΕ από τον Δήμο Θέρμου και θα πρέπει να συμμορφώνονται στον κανονισμό λειτουργίας του. Σχετικά με τη διαμονή, σας ενημερώνουμε ότι ο ξενώνας διαθέτει ένα δωμάτιο για τους εκπαιδευτικούς και δωμάτια με διπλά κρεβάτια (πάνω/κάτω) για τους μαθητές.

Οι μαθητές και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί που φιλοξενούνται στον ξενώνα θα πρέπει να έχουν μαζί τους: 2 σεντόνια, 1 μαξιλαροθήκη και τις προσωπικές πετσέτες τους.

Σας επισυνάπτουμε σχέδιο του ξενώνα με τη χωρητικότητα του κάθε δωματίου. Παρακαλούμε, φροντίστε εσείς για τον καταμερισμό των μαθητών στα δωμάτια.
• Όσον αφορά τη διαμονή και διατροφή των μαθητών και των επιμορφούμενων εκπαιδευτικών, το ΚΠΕ καλύπτει με δικές του δαπάνες την διαμονή των μαθητών, την διαμονή των συνοδών εκπαιδευτικών και μέρος της διατροφής τους. .

Αναλυτικά οι δαπάνες που καλύπτει το ΚΠΕ στα προγράμματά του για το τρέχον έτος 2017-2018 για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς είναι οι εξής:
1. Για τα διήμερα προγράμματα: Για την 1η ημέρα: Γεύμα, Διανυκτέρευση. Για τη 2η ημέρα: , σάντουιτς με νερό για τη διαδρομή στο πεδίο.
2. Για τα τριήμερα προγράμματα: Για την 1η ημέρα:Γεύμα, Διανυκτέρευση. Για τη 2η ημέρα: Γεύμα, Διανυκτέρευση. Για την 3η ημέρα:  σάντουιτς με νερό.

• Οι δαπάνες των προγραμμάτων θα καλυφθούν στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ)-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» μέσω του  Επιχειρησιακού Προγράμματος  «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση   της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

• Οι μετακινήσεις κατά την διάρκεια του προγράμματος θα γίνονται με το λεωφορείο που θα μεταφέρει τους μαθητές στο Κ.Π.Ε.

• Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί έχουν την ευθύνη για τους μαθητές τους σε όλη τη διάρκεια του Προγράμματος.

Παρακαλούμε κατά την επίσκεψη σας στο ΚΠΕ να είστε εφοδιασμένοι με τα παρακάτω:
1) αντίγραφο της έγκριση μετακίνησης του σχολείου από την Διεύθυνση ή την Περιφέρεια.
2) καταστάσεις με τα ονόματα των συμμετεχόντων μαθητών και τα στοιχεία των επιμορφούμενων συνοδών εκπαιδευτικών, υπογεγραμμένες και σφραγισμένες από τον διευθυντή του σχολείου (επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο).
3) αντίγραφο του πρακτικού του σχολείου που αφορά στην επίσκεψη στο Κ.Π.Ε.

• Παρακαλούμε να γίνει κατανοητό στους μαθητές (με ευθύνη των εκπαιδευτικών) που θα επισκεφθούν το Κ.Π.Ε ότι η συγκεκριμένη επίσκεψη είναι εκπαιδευτικό πρόγραμμα και όχι εκδρομή, και οι μαθητές θα συμμετάσχουν σε ένα σύνολο εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, χωρίς βέβαια να αποκλείσουμε τη διάσταση της ψυχαγωγίας, όταν υπάρχει ελεύθερος χρόνος.

• Η προετοιμασία των παιδιών πριν την επίσκεψη στο Κέντρο κρίνεται απαραίτητη και θα πρέπει να σχετίζεται με τη συνέπεια στο Πρόγραμμα και την υπευθυνότητα όσον αφορά τους χώρους και τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουν. Επίσης, κρίνεται απαραίτητη η εξοικείωση των μαθητών με την εφαρμογή βασικών κανόνων λειτουργίας ομάδας και συνεργασίας, με το σεβασμό στον άνθρωπο και την προσωπικότητά του και προπάντων με την ανάγκη προσοχής για την ασφαλή πραγματοποίηση του Προγράμματος.

• Αν κάποιο σχολείο ακυρώσει την επίσκεψή του για οποιονδήποτε λόγο θα πρέπει να μας ενημερώσει άμεσα τουλάχιστον τρεις (3) εβδομάδες νωρίτερα τηλεφωνικώς και εγγράφως με email (kpetherm@gmail.com) προκειμένου να ειδοποιηθεί το αναπληρωματικό σχολείο.

• Άτομα που δεν έχουν σχέση με το πρόγραμμα (σύζυγοι, παιδιά των συνοδών κλπ) δεν μπορούν να φιλοξενηθούν ούτε να παρακολουθήσουν τις δραστηριότητες.

• Όταν με το καλό ανταμώσουμε στο Κ.Π.Ε καλό θα είναι να έχετε ετοιμαστεί να μας παρουσιάσετε και το δικό σας σχολείο και τον τόπο σας με κάποιον έξυπνο τρόπο!!!
Ενδεικτικά σας αναφέρουμε κάποια στοιχεία που θα μας ενδιέφεραν:
Γεωγραφική θέση και ασχολίες κατοίκων του τόπου σας.
Κάποιο ιδιαίτερο έθιμο, χορό ή τραγούδι, τοπική κουζίνα – παραδοσιακές λιχουδιές.
Αξιοθέατα, προϊόντα, πιθανά περιβαλλοντικά προβλήματα..
Μη ξεχάσετε να μας γράψετε και κάτι για το σχολείο σας.

• Όλοι να είναι εφοδιασμένοι με τα κατάλληλα ρούχα (ζεστά και άνετα) και κατάλληλα παπούτσια (μποτάκια), για δραστηριότητες στην ύπαιθρο.
-Να έχουν μαζί τους πετσέτες 2 σεντόνια, 1 μαξιλαροθήκη και τα προσωπικά τους είδη (οδοντόβουρτσα κ.α).
-Κουβέρτες και μαξιλάρια δίνονται εδώ.
– Να αναφέρουν πιθανά σοβαρά προβλήματα υγείας.
– Να μη μεταφέρουν μεγάλα χρηματικά ποσά (δεν τους είναι απαραίτητα).

Σας ευχόμαστε καλή προετοιμασία και καλή αντάμωση!!!

Η Παιδαγωγική ομάδα του Κ.Π.Ε Θέρμου.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [584.01 KB]