Ενημέρωση για τα σχολεία που προγραμματίζουν εκπαιδευτικές επισκέψεις στο αρχαιολογικό μουσείο Θέρμου.

Συνάδελφοι

Το ΚΠΕ Θέρμου σας ενημερώνει, πως από την τρέχουσα σχολική χρονιά υλοποιεί ολοκληρωμένο μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα – εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας – στον αρχαιολογικό χώρο και στο νέο αρχαιολογικό μουσείο Θέρμου. Η Παιδαγωγική Ομάδα του Κέντρου μας διαθέτει στελέχη με εμπειρία, που έχουν εκπονήσει παρόμοια προγράμματα στο αρχαιολογικό μουσείο Κύπρου και στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή. Επίσης όλα τα μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του κέντρου μας έχουν επιμορφωθεί από την Εφορία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας για την εκπόνηση του μουσειοπαιδαγωγικού προγράμματος με τίτλο «Αρχαιολογικό Μουσείο Θέρμου: Ερευνώ και ανακαλύπτω / ο μικρός αρχαιολόγος»

Το πρόγραμμά μας ξεκινά με προβολή βιντεοπαρουσίασης για την Αιτωλική Συμπολιτεία στο χώρο του ΚΠΕ διάρκειας περίπου 40 λεπτών.

Κατόπιν οι μαθητές χωρίζονται σε ομάδες για την επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο διάρκειας περίπου 1 ώρας και 30 λεπτών.

Στο τέλος οι ομάδες συμπληρώνουν τα φύλλα εργασιών για καλύτερη εμπέδωση του προγράμματος το οποίο παρακολούθησαν περίπου 20 λεπτών. Για τις σχολικές ομάδες που πιέζονται λόγω χρόνου τα φύλλα εργασιών μπορούν να τα συμπληρώσουν στην τάξη τους ως ανατροφοδότηση της επίσκεψής τους.

Παρακαλούνται οι σχολικές μονάδες που προγραμματίζουν να επισκεφθούν το αρχαιολογικό μουσείο Θέρμου και επιθυμούν να συμμετέχουν στο μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα του ΚΠΕ Θέρμου να επικοινωνούν μαζί μας για τον έγκαιρο προγραμματισμό της επίσκεψής τους.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας:

 

Τηλέφωνο 2644024032

Email: kpetherm@gmail.com

Ιστοσελίδα: www.kpe-thermou.gr